Σάββατο 26 Μαΐου 2012

Γαληνός

Περιγραφή

Ο «Γαληνός» αποτελεί τον πληρέστερο και εγκυρότερο ελληνικό οδηγό φαρμάκων.

Προσφέρει το απαραίτητο περιβάλλον εργασίας μέσα από το οποίο είναι ευχερής η άντληση πληροφοριών για τα κυκλοφορούντα φαρμακευτικά σκευάσματα και συνάμα μέσω αλγορίθμων ενισχύει την ορθή λήψη αποφάσεων σχετικά με την συνταγογράφηση.

Πολύτιμο εργαλείο στα χέρια του επαγγελματία, βοηθάει τόσο στην άμεση πληροφόρηση, όσο και στην βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών Υγείας.



Πλεονεκτήματα

Ο «Γαληνός» διαφέρει από κάθε άλλη πηγή πληροφοριών ως προς τα εξής:
Πληρότητα

Πληροφόρηση για όλα τα γενικά και ιδιαίτερα χαρακτηριστικά των φαρμάκων και δραστικών ουσιών, όπως προκύπτουν από την προσεκτική επεξεργασία πολλών και αξιόπιστων πηγών - αναφέρονται ενδεικτικά European Medicines Agency, FDA, ΕΟΦ, ΣΦΕΕ, ΓΓΕ, φαρμακευτικές εταιρείες, διεθνή συγγράμματα φαρμακολογίας.
Εγκυρότητα

Καθημερινή ενημέρωση της τράπεζας πληροφοριών σύμφωνα με τις προσθήκες, αλλαγές, τροποποιήσεις που προκύπτουν από τη διεθνή βιβλιογραφία και την ισχύουσα νομοθεσία, ειδοποιήσεις για επίκαιρες αλλαγές των χαρακτηριστικών των φαρμάκων και την τιμολόγησή τους.
Αποτελεσματικότητα

Μοναδικό περιβάλλον πλοήγησης που οδηγεί τον χρήστη ταχύτατα στην ζητούμενη πληροφορία. Διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή, σε οποιοδήποτε υπολογιστή, laptop, PDA, tablet με μοναδική απαίτηση την πρόσβαση στο Internet.





Που απευθύνεται

Ο «Γαληνός» απευθύνεται σε: Ιατρούς, Φαρμακοποιούς, Κτηνίατρους, Βιολόγους, Ερευνητές, Νοσηλευτές, Ιατρικούς επισκέπτες, Χημικούς, Φοιτητές επαγγελμάτων υγείας, κ.α.

Στα πλαίσια λειτουργίας φορέων Υγείας, απευθύνεται επίσης σε: Νοσοκομεία, Κλινικές, Κέντρα αποκατάστασης, Κέντρα υγείας, Πολυιατρεία, Ερευνητικά κέντρα, Ινστιτούτα, Φαρμακευτικές εταιρείες, Πανεπιστήμια





Πρόγραμμα συνδρομητών

Αν και ο «Γαληνός» παρέχει σημαντική πληροφόρηση σε όλους τους επισκέπτες δωρεάν, για κάποια χαρακτηριστικά του απαιτείται η πληρωμή μηνιαίας συνδρομής μικρού κόστους. Η συνδρομή αυτή μας βοηθάει να καλύψουμε τα πάγια έξοδα προγραμματισμού, εμπλουτισμού και λειτουργίας της υπηρεσίας.

Το κόστος της συνδρομής είναι 7,72€ μηνιαίως πλέον Φ.Π.Α. 23%. Παρέχονται εκπτώσεις για αγορές συνδρομών διάρκειας άνω του μηνός ως εξής:Διάρκεια Αξία Αξία + ΦΠΑ
Ένας μήνας 7,72€ 9,50€
Τρεις μήνες 21,14€ 26,00€
Έξι μήνες 40,65€ 50,00€
Ένα έτος 77,24€ 95,00€


Εκπτώσεις προβλέπονται και για μαζικές αγορές συνδρομών, συγκεκριμένα 6% ανά διπλασιασμό της ποσότητας (λογαριθμική κλίμακα), δηλαδή 6% για αγορά 2 συνδρομών, 12% για 4, 18% για 8 κ.ο.κ.

Προκειμένου για συνδρομές μεγάλου φόρτου που απευθύνονται σε εταιρείες, φορείς και οργανισμούς, καθώς και για χορηγίες συνδρομών σε τρίτους επικοινωνήστε μαζί μας.





Χαρακτηριστικά και δυνατότητες


Υπηρεσίες προς όλους τους επισκέπτες

1Ευρετήρια εμπορικών ονομάτων φαρμάκων και δραστικών ουσιών
2Αντιστοίχιση δραστικών ουσιών και εμπορικών ονομάτων φαρμάκων
3Δελτίο τιμών φαρμάκων (χονδρική, λιανική και νοσοκομειακή τιμή)
4Τρόπος συνταγογράφησης, διάθεσης και ασφαλιστικής κάλυψης φαρμάκων
5Φωτογραφίες και barcode συσκευασιών φαρμάκων
6Γρήγορη πλοήγηση στις ATC και ICD-10 κωδικοποιήσεις
7Φαρμακευτικές εταιρείες ημερδαπής και διανεμόμενα φάρμακα αυτών
8Ευρετήριο σύμφωνα με τις θεραπευτικές κατηγορίες του Ε.Ο.Φ.


Πρόσθετες υπηρεσίες και παροχές για τους συνδρομητές

1Έλεγχος αλληλεπιδράσεων και αντενδείξεων μεταξύ δραστικών ουσιών ή/και εμπορικών ονομασιών φαρμάκων
2Επεξεργασμένα φύλλα οδηγιών ανά εμπορική ονομασία και δραστική ουσία (κατηγοριοποίηση ενοτήτων σύμφωνα με FDA)
3Πρωτότυπα χαρακτηριστικά προϊόντος (SPC) και φύλλα οδηγιών χρήσης (PIL) ανά εμπορική ονομασία σε μορφή PDF
4Κωδικοποιημένα χαρακτηριστικά δραστικών ουσιών (ενδείξεις, αντενδείξεις, αλληλεπιδράσεις, μηχανισμός δράσης, ανεπιθύμητες ενέργειες)
5Προτεινόμενες φαρμακευτικές αγωγές και δοσολογικά σχήματα ανά ένξειξη
6Δραστικές ουσίες με σχετική ένδειξη για νόσο ή ιατρικό σύμπτωμα (πιλοτικά)
7Αφαίρεση διαφημίσεων από την ιστοσελίδα (πλην περιπτώσεων χορηγιών)
8Κατά προτεραιότητα ικανοποιήση αιτημάτων που αφορούν στην πληρότητα της πληροφορίας


Υπηρεσίες που είναι υπό κατασκευή και θα είναι διαθέσιμες σύντομα

1Συσχέτιση παθολογικού ιστορικού ασθενούς με ενδείξεις και αντενδείξεις
2Υπολογισμός δοσολογικού θεραπευτικού σχήματος αναλόγως ηλικίας, φύλου, σωματομετρικών μεγεθών και παθολογικού ιστορικού
3Αυτοματοποιημένη εκτύπωση φαρμακευτικών αγωγών (συνταγογράφηση)



Από την ιδέα στην υλοποίηση

Ήδη από το 2007, και μέσα από την σημαντική εμπειρία της Ergobyte στην αγορά της ιατρικής πληροφορικής, εντοπίστηκε η αναγκαιότητα ύπαρξης μίας ολοκληρωμένης και έγκυρης βάσης δεδομένων των φαρμακευτικών σκευασμάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική αγορά.

Η άριστη συνεργασία ερευνητών, αναλυτών/προγραμματιστών και επιστημόνων συνεργατών είχε ως αποτέλεσμα την δημιουργία μιας μοναδικής ηλεκτρονικής υπηρεσίας που εκματελλεύεται σημαντικές καινοτομίες των τεχνολογιών της πληροφορικής προς όφελος των επαγγελματιών υγείας.





Κωδικοποίηση ιατρικής πληροφορίας

Βασική αρχή του σχεδιασμού του «Γαληνού» είναι η κωδικοποίηση της πληροφορίας στον μέγιστο δυνατό βαθμό. Χρησιμοποιούνται στο μέγιστο βαθμό διεθνείς και εθνικές κωδικοποιήσεις, ενδεικτικά:
1International Statistical Classification of Diseases10th Revision (ICD-10) World Health Organization (WHO)
2Anatomical Therapeutic Chemical (ATC) Classification System, World Health Organization (WHO)
3Unique Ingredient Identifiers (UNII), FDA, USA
4Ταξινόμηση φαρμακευτικών σκευασμάτων, Ελληνικός Οργανισμός Φαρμάκων (Ε.Ο.Φ.)

Η τράπεζα πληροφοριών πίσω από το «Γαληνό» είναι έτσι δομημένη ώστε να απαριστάνεται με το καλύτερο τρόπο η ιατρική γνώση, επιτρέποντας έτσι, τόσο στον άνθρωπο όσο και στη μηχανή, την επεξεργασία αυτής για την εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου